Här hittar du de senaste nyheterna från oss, som kan vara intressanta och nyttiga för dig och ditt företag.

Våra nyhetsbrev publicerar vi i takt med intressanta händelser.

Nyhetsbrev 2021-11-01

2021-11-01

Nu är det hög tid för ett nytt nyhetsbrev.

I det här nyhetsbrevet tänkte vi kortfattat gå igenom budgetpropositionens skatteavsnitt i urval. Vi fördjupar oss inte så mycket i varje avsnitt då vi räknar med en hel del kohandlande sker innan regeringen får igenom den i riksdagen. I övrigt ger vi er ett par skattetips samt redogör för en del avgöranden när det gäller moms. Vi lyfter också frågan om förbjudna lån och när sådana kan tänkas föreligga.

Läs mer

Nyhetsbrev 2021-07-12

2021-07-12

Säsongens sista nyhetsbrev.

Så har en högsäsong för oss åter gått till ända och vi ser alla fram emot en välbehövlig semester. För de flesta sker den även i år på hemmaplan, även om det nu finns hopp om att åter resa utomlands inom i vart fall Europa.
Nyhetsbrevet behandlar nya lager som gäller från halvårsskiftet samt en del kommande lagförändringar. Med hänsyn till det regeringskaos vi har och fortsatt kommer att få uppleva fram till i vart fall nästa ordinarie val bedömer vi att det inte kommer att ske några mer genomgripande förändringar inom företagsskatteområdet, 3:12 regler m.m. Det gäller nog nu för regeringen att på bästa sätt navigera för att få stöd för sin kommande budget.

Läs mer

Nyhetsbrev 2020-07-07

2020-07-08

Sommaren står för dörren

Den här våren har genomsyrats av rapporter kring smittspridning av Covid-19 så även har våra nyhetsbrev innehållit viktig information kring vilka ekonomiska stöd och möjligheter som finns för företagen, när marknaden för vissa branscher ryckts undan helt eller delvis. Även säsongens sista nyhetsbrev innan sommaren innehåller information kring detta men även lite framtidsblickar – vad kan månne komma till hösten. Vilka av januariavtalets frågor lever?

Läs mer

Nyhetsbrev 2020-03-26

2020-03-26

Ytterligare förstärkning av krispaketet i anslutning till Covid 19.

Vid regeringens presskonferens sent i går eftermiddag klargjordes ytterligare satsningar. Nu adresserade till framförallt de mindre och medelstora företagen i Sverige. De förslag som lämnas bedöms av oss - i vart fall till stora delar - mer enkla att tillämpa för de mindre företagen och där en del av arbetet läggs på företagarens hyresvärd som ofta är den starkare parten i förhandlingarna. Viktigt förtydligande om vilka som omfattas av korttidsarbete ingår också.

Läs mer